Fotografie verandert. Camera’s veranderen. We fotograferen en filmen niet alleen maar met fotocamera’s, maar ook met smartphones, actiecamera’s en drones. Toen ik in november de DJI Mavic Pro in handen kreeg, was ik bijna op slag verkocht. Deze drone was vrijwel net zo goed als de Phantom 4, maar dan supercompact en licht. Hij is inklapbaar zodat hij in iedere tas past. Nadat ik na mijn review bij Tweakers de aanschaf nog even afgehouden heb (mede vanwege leveringsproblemen) ben ik in februari toch overstag gegaan. Hij zou ideaal zijn om te experimenteren met fotografie uit de hoogte op Kreta, waar ik afgelopen week was. Ik heb een aantal foto’s op Instagram geplaatst, maar over de bovenstaande ben ik het meest te spreken.

Allereerst omdat deze locatie een gebied betreft waar ik al een paar keer eerder ben geweest (het schiereiland Kalydon nabij Elounda), maar ook omdat ik de verwachting had dat hier vliegen mooie plaatsjes zou opleveren. Ik ben nog een redelijke beginner en ik stuur mijn drone liever geen kilometers ver weg (wat overigens wettelijk gezien ook niet mag, omdat je hem moet kunnen zien). In dit geval vond ik de afstand van een kilometer wel ver genoeg.

Iets anders dat het extra leuk maakte, was dat ik van te voren een bepaalde locatie voor mezelf in gedachte had, maar daar vanwege het gebrek aan een beloopbaar pad niet kon komen. Maar de drone natuurlijk wel… ūüôā

Dit delen? Graag! ‚ėļ