Vanaf vandaag ben ik, naast mijn andere activiteiten, formeel uitgever geworden. Ik heb zojuist het akkoord gegeven voor de distributie van twee nieuwe boeken en twee anderen volgen spoedig. De eerste titel betreft ‘Van pc naar Mac‘ dat voor het eerst uitkwam in 2009 en waarvan vier verschillende edities en meerdere drukken zijn verschenen. Hoewel ik op de basis van het oude boek voortborduur, is de inhoud grondig vernieuwd. Iets waarvoor ik niet alleen moest (her)schrijven, maar ook de opmaak onder handen moest nemen in Adobe InDesign – een programma dat tot voor kort nog een mysterie was, maar waar ik nu redelijk goed mee uit de voeten kan.

Ook de cover heb ik zelf ontworpen en vormgegeven. Het boek richt zich op voormalige Windows-gebruikers en mensen die nog niet zo lang met een Mac werken en bekijkt het OS X besturingssysteem door ‘pc-ogen’. Wat is het equivalent van control-alt-delete, hoe (de)installeer je programma’s en hoe krijg je bijvoorbeeld accenten op een letter? Maar daar stopt het uiteraard niet. Zo goed als alle verschillen (en overeenkomsten) worden behandeld, inclusief door Apple meegeleverde OS X software. Bij het boek hoort ook een site die al sinds het prille begin in de lucht is, maar die nu vernieuwd is. Het boek wordt op dit moment gedrukt en zal begin maart in de boekwinkels liggen.

Het tweede boek is iets minder spannend. Dat betreft het eerder in 2013 uitgebrachte boek ‘Fotograferen met een Canon 700D‘. De inhoud is grotendeels hetzelfde, al heb ik wel zaken wat geactualiseerd. Ook in dit geval heb ik zelf de cover gemaakt. Verder zijn de lettertypen (noodgedwongen) gewijzigd, aangezien daar copyright op rust. In feite is dit boek een tweede druk van het origineel, met een aantal aanpassingen en onder de vlag van een andere uitgever. Dit boek is vanaf vandaag beschikbaar.Print

Een derde en vierde boek is in de maak, maar de titels houd ik nog even geheim. Eén boek zal half maart uitkomen en het tweede in april. Tevens heb ik inspiratie voor nog een tiental boeken, maar dat kost tijd, veel tijd. Dus moeten er keuzes gemaakt worden. Zeker als je naast auteur ook nog opmaker, fotograaf, uitgever en regelneef bent, want bij het produceren, drukken en distribueren van boeken komt heel veel kijken.

Meer informatie is te vinden op de uitgeverssite ‘Uitgeverij Sycorax‘. De gedrukte boeken en eBooks zijn ook te koop via Lees.nl.

Dit delen? Graag! ☺